هدف از این تحقیق بررسی خودکار آمدی تحصیلی با فرمت docx در قالب 36 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد


 


فهرست مطالب
خودکار آمدی تحصیلی
1- خودکارآمدی تحصیلی17
تعاریف و ویژگی¬های خودکارآمدی17
تعیین کننده¬های خودکارآمدی20
مراحل رشد خودکارآمدی23
خودکارآمدی و اضطراب26
ادبیات پژوهش56
تحقیقات انجام شده در خارج از کشور56
تحقیقات انجام شده در داخل کشور59
جمع¬بندی ادبیات پژوهش 63

 

 

خودکارآمدی از نظریه شناخت اجتماعی آلبرت بندورا (1997) روان شناس مشهور، مشتق شده است که به باورها یا قضاوت¬های فرد به توانایی¬های خود در انجام وظایف و مسئولیت¬ها اشاره دارد. نظریه شناخت اجتماعی مبتنی بر الگوی علی سه جانبه رفتار، محیط و فرد است. 

 

 


این الگو به ارتباط متقابل بین رفتار، اثرات محیطی و عوامل فردی(عوامل شناختی، عاطفی و بیولوژیك) که به ادراک فرد برای توصیف کارکردهای روانشناختی اشاره دارد، تأکید می¬کند. بر اساس این نظریه، افراد در یک نظام علّیت سه جانبه بر انگیزش و رفتار خود اثر می¬گذارند.

 

 

در چارچوب رویکرد شناختی اجتماعی بندورا باورهای خودکارآمدی چنین تعریف شده است: برداشت¬هایی که فرد از توانایی های خویش در انجام یك تکلیف خاص دارد، به گونه¬ای که تکلیف مورد نظر به صورت مفید و مؤثر انجام شود یا سطح اعتمادی که فرد بر توانایی خویش در اجرای برخی فعالیت¬ها یا موفقیت در برخی عملکردها دارد (بندورا،1997).

 


خودکارآمدی همچنین یکی از ویژگی¬های شخصیتی و باور درونی می¬باشد که بر طرز تفکر و چگونگی رویارویی با مشکلات سلامت هیجانی و در تصمیم¬گیری و مقابله با فشار روانی و افسردگی تأثیر می¬گذارد (بندورا و همکاران،2003).

 

 


در واقع کارآمدی شخصی عبارت است از اعتقاد فرد مبنی برآنکه می¬تواند جریانی از رفتار مورد انتظار در یک موقعیت را به طور موفقیت¬آمیزی انجام دهد و بنابراین کارآمدی شخصی به عنوان برآورد شخص از نتایج پیامدهای رفتاری تلقی می¬شود (محمدی،1383).

 

 

باورهای خودکارآمدی می¬توانند تأثیرات مثبت و منفی بر روی سلامتی افراد داشته باشند، اگر شما باور داشته باشید که توانایی سازش با موقعیت را دارید، کمتر احساس تنیدگی در آن موقعیت می¬کنید، باور مثبت درمورد توانایی¬های خود در ارتباط با بیماری و غلبه بر مشکلات همراه آن تأثیرات مثبتی بر سلامت داد (اعرابیان و همکاران،1983).