هدف از این تحقیق بررسی تئوری ذهن با فرمت docx در قالب 45 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد



 


فهرست مطالب
تئوری ذهن
شناخت اجتماعی14
تئوری ذهن..17
تعریف تئوری ذهن19
مبانی نظری تئوری ذهن21
رویکرد تحولی پیرامون تبیین تحول و رشد تئوری ذهن24
رویکردنظریه نظریه24
نظریه پودمانی(مدولار)27
رویکرد شبیه سازی29
رویکرد پیمانه¬ای31
حالت¬های ذهنی34
بازنمایی و فرابازنمایی38
تکالیف تئوری ذهن39
عوامل مؤثر در تئوری ذهن کودکان40
ارتباط تئوری ذهن با سایر توانایی¬ها41
رابطه تئوری ذهن و هوش هیجانی61

 


شناخت موضوعی است که در میان مباحث فلسفی و روان¬شناختی، سابقه¬ای بسیار طولانی دارد. از زمان افلاطون و سقراط تا به امروز، شناخت به صورتهای گوناگون مورد بررسی قرار گرفته است. محور مباحث مربوط به شناخت متعدد است. شناخت گاه در ارتباط با جسم مورد توجه بوده و گاه آن را همراه با روح و روان به بحث گذاشته¬اند و گاه همراه با فعالیتهای ذهنی مورد توجه بوده است. 

 

 

شناخت مفهوم جامع و گسترده¬ای است و به فعالیتهای ذهنی¬ای اطلاق می¬شود که اکتساب، پردازش سازمانبدی و استفاده از دانش دخالت دارد. ربر  1985(نقل از کله و چان ، 1992؛ ترجمۀ ماهر، 1386، ص361) می¬گوید: «شناخت، اصطلاح وسیعی است که عمدتاً درارجاع به فعالیت¬های ذهنی مثل تفکر، ادراک و استدلال مورد استفاده قرار می¬گیرد».

 

 

سیفرت  1991(نقل از سیف، 1388،ص55) می¬گوید: «شناخت به فرایندهایی اشاره دارد که افراد به کمک آنها یاد می-گیرند، فکر می¬کنند و به یاد می¬آورند و به طور خلاصه، شناخت یعنی دانستن و کسب شناخت دربارۀ جهان هستی یعنی دانستن جهان هستی».

 

 

بایلر و اسنومن ، شناخت را به فرایندهای ذهنی یا راههایی که در آن اطلاعات پردازش می¬شوند، یعنی راههایی که افراد توسط آنها به اطلاعات، توجه می¬کند آنها را تشخیص می¬دهد و به رمز می¬آورد و در حافظه ذخیره می¬سازد و هر وقت که نیاز داشته باشد آنها را از حافظه فرا می¬خواند و مورد استفاده قرار می¬دهد؛ گفته می¬شود. 

 

 

با وجود این تعاریف برای شناخت توسط روان¬شناسان و داشتن ایده¬ها و رویکردهای جدید در مورد شناخت، و تصور سنتی در باب شناخت که آن را بر فرایندها و تولیدات هوشی دقیق ذهنی آدمی محدود می¬کند به مرور همراه با تصور ماهیتهای روان¬شناختی سطح بالایی شامل دانش، خودآگاهی ، هوش، تفکر، تصور ، خلق  مفهومی¬ کردن، طبقه بندی، ربط¬دهی، نماد پردازی و شاید تخیل  و رویا می¬شود. 

 

 

در واقع هیچ یک از روان¬شناسان شناختی معاصر نمی¬خواهند هیچ کدام از مفاهیم سنتی فوق را از حیطۀ شناختی خارج کنند، اما احساس می¬کنند برخی مفاهیم دیگر را بر آنها بیفزایند (فلاول، 1998؛ ترجمۀ ماهر، 1377). یکی از مفاهیم مورد بحث از دیدگاه روان¬شناسان شناختی، شناخت اجتماعی است.