هدف از این تحقیق بررسی خلاقیت و تئوری های مرتبط با آن با فرمت docx در قالب 54 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

خلاقیت چیست؟

خلاقیت و نوآوری

تئوری های مدیریت و خلاقیت

نظریه های فلسفی آفرینشگری

نظریه های جهان باستان

آفرینشگری به عنوان الهام خدایی

آفرینشگری به عنوان دیوانگی

نظریه های جدید فلسفی

آفرینشگری به عنوان نبوغ شهودی

آفرینشگری به عنوان نیروی حیاتی

آفرینشگری به عنوان نیروی کیهانی

نظریه های روانشناسی

تداعی گرایی و رفتارگرایی

نظریه گشتالت

روان کاوی

زیگموند فروید

روان کاوی جدید

ای جی اسکاکتل

انسان گرایی ( کارل راجرز)

مکتب روان سنجی

جمع بندی نظریه ها

منشأ خلاقیت 

شیوه های  پرورش خلاقیت                          

پیشنهادهای دکتر اسبورن

اصول تورنس

راهکارهایی برای تسهیل خلاقیت و نوآوری

عوامل مؤثر خلاقیت

عوامل فردی

عوامل محیطی(گروهی و سازمانی)

موانع خلاقیت

نقش مدیر در پرورش خلاقیت

مباحثی چند در رابطه با خلاقیت

منابع

 

 

 

واژه خلاقیت از عمر زیادی برخوردار نیست . واژه نامه انگلیسی اکسفورد ظهور این کلمه را به سال 1875 میلادی در کتابی راجع به ادبیات نمایشی انگلیسی ،نسبت می دهند.در این کتاب از قدرت خلاق شکسپیر سخن رفته است.  وایت هد نیز طی دهه 20، واژه خلاق را در مورد صانع عالم وجود به کار برده است . با وجود این خلاقیت ،واژه ای مبهم و ارائه ی تعریفی جامع از آن بسیار مشکل است. پژوهشگران برداشت های متفاوتی از خلاقیت دارند و بالطبع ،تعریف متفاوتی از آن ارائه داده اند. وجود چنین اختلاف نظری ،ناشی از ماهیت بسیار پیچیده و مرکب کنش های مغزی ماست .

 

 

 

به عقیده شهید مطهری ((آفرینندگی و خلاقیت یعنی شکستن مرسومات متعارف ))،دانش آموزان در کلاس های درس باید دچار شک وتردید شوند،خلاقیت در شک و تردید متبلور می شود.(قاسمی،1380) به نظر بعضی روانشناسان ،((خلاقیت ترکیبی است از قدرت ابتکار ،انعطاف پذیری و حساسیت در برابر نطریاتی که یادگیرنده را قادر می سازد خارج از نتایج تفکر نامعقول به نتایج متفاوت و مولد بیندیشد که حاصل آن رضایت شخصی و احتمالاً خشنودی دیگران خواهد بود)). طبق نظر گیلفورد ،((خلاقیت یعنی حل یک مشکل یا سلسله ای از مسائل کوچک و بزرگ )). راجرز ،خلاقیت را ((اظهار وجود و استقلال طلبی و حفظ خلاقیت انسان می داند)). پاپالیا نیز خلاقیت را توانایی دیدن چیزها با یک نظر نو و غیر معمولی و دیدن مشکلاتی می داند که هیچ کس دیگر ،وجود آنها را تشخیص نمی دهد و سپس ارائه ی رهیافت های جدید ، غیر معمولی و اثربخش را ذکر می کند(آقایی فیشانی،1377).