هدف از این تحقیق بررسی یادگیری و روش های تدریس با فرمت docx در قالب 42 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

مبانی نظری

2-1-1- معلم راهنما

2-1-2- وظایف راهنمایان تعلیماتی (آموزشی)

2-1-3- مطالعات در حوزة نظارت و راهنمایی آموزشی

2-1-4- روش تدریس

2-1-4-1-  شاخص های تدریس کارآمد

2-1-4-2-  نقش عوامل مؤثر بر یادگیری در روند تدریس

2-1-4-3- برخی از عیوب روش تدریس

2-1-5-روابط انسانی

2-1-6- ارزشیابی

2-1-6-1- اهداف ارزشیابی

2-2- پیشینه پژوهش

منابع

 

 

 

نظارت و راهنمایی­، یك فرآیند آموزشی است كه در آن فردی كه دارای علم و مهارت بیشتری می‌باشد ، مسوولیت تربیت و آموزش فرد دیگری را به عهده دارد كه كمتر دارای این عناصر می‌باشد (رابینسون ،1963؛ به نقل از نیکنامی، 1388). در جامعه‌های پیشرفته؛ مدیران و رهبران آموزش و پرورش، متخصصان تعلیم و تربیت، برنامه‌ریزان آموزشی، محققان تربیتی، معلمان و راهنمایان آموزشی از كسانی هستند كه در ایجاد یا هماهنگی تغییرات و تحولات، وظایفی را به عهده دارند. وظیفه‌ی این افراد ایجاد تغییرات و اصلاحات در برنامه‌های آموزشی و انطباق این برنامه‌ها با نیازها و انتظارات دانش‌آموزان و جامعه و هماهنگی آموزش و پرورش با جامعه است. در این میان راهنمایان آموزشی وظایف حساس و مهمی را در چارچوب‌های معینی در آموزش و پرورش به عهده دارند (کوپلا و همکاران، 1386؛ ترجمه خدیوی).

 

 

 

وظیفه‌ی اصلی نظارت و راهنمایی تعلیماتی (آموزشی) اصلاح و بهبود وضع آموزشی است. مسوولیت نظارت و راهنمایی آموزشی در آموزش و پرورش به افراد متخصصی واگذار می‌شود كه با صرف وقت و تلاش فراوان این كار را انجام می‌دهند، اما نیل به هدف‌های آموزش و پرورش مستلزم همكاری گروه كثیری از متخصصان است كه بدون وجود آنان تحقق هدف‌ها بعید به نظر می‌رسد. نظارت و راهنمایی آموزشی یكی از این تخصص‌هاست كه به طور اخص، افراد معینی در نظام آموزشی هر كشور راهنمایان آموزشی نامیده می‌شوند (دیویس و همکاران، 2008).  از راهنمایان آموزشی انتظار می‌رود، مهارت بالایی در روابط انسانی و ویژگی‌هایی نظیر عطوفت، مهربانی ،صمیمیت، صبر و خوشرویی از خود نشان دهند و نیز : روحیه‌ی همكاری كه مشاوران به آن معتقد هستند را به عنوان یك عامل پیشرفت و بهبود داشته باشد و علاقه‌مند باشد كه وقت خود را صرف كمك به دیگران كند.