هدف از این تحقیق بررسی اعتماد اجتماعی بین نسلی با فرمت docx در قالب 21 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

مقدمه

مفهوم شکاف­ بین­نسلی

مفهوم اعتماد اجتماعی

مفهوم اعتماد اجتماعیِ بین­نسلی

اعتماد اجتماعی نزد نظریه­پردازان اجتماعی

گئورگ زیمل

آنتونی گیدنز

نیکلاس لومان

پیوتر زتومکا

منابع

 

 

 

   وسایل ارتباط جمعی به ویژه تلویزیون درعصر حاضر یكی از ابزارهای بسیار  تأثیرگذار در جامعه  محسوب  می­گردد. بازنمایی هر واقعیت اجتماعی از  طریق تلویزیون نیز  در  خور اهمیت  می­باشد.   از آنجا که ارزش­ها  و  هنجارهای  اجتماعی در هر جامعه­ای  از  طریق انتقال از  نسلی  به نسل دیگر تداوم می­یابد، لذا بقای هر جامعه­ در گرو جریان انتقال فرهنگی در آن جامعه است .انتقال ارزش­ها و هنجارها از  نسلی  به نسل دیگر  بدون­تغییر و كامل صورت نمی­گیرد. بدیهی  است هر  نسلی  كاملاً از  ارزش­ها و هنجارهای نسل گذشته خود پیروی نمی­كند، به همین دلیل باید پذیرفت كه تداوم فرهنگی به معنای تغییرناپذیری و انتقال بدون تغییر نیست. حتی در جوامع سنتی، نسل جدید ارزش­ها و هنجارهای نسل گذشته را به طور كامل نمی­پذیرد و برخی از آنها را مردود می­شمارد و در بعضی دیگر نوآوری­هایی ایجاد می­كند (جعفرزاده، 1388 : 23).

 

 

 

در جهان کنونی به سبب شتاب بیش از حد تحولات اجتماعی و گسترش ارتباطات و رسانه­ها تغییرات ارزشی و هنجاریِ بین­نسلی دامنه و سرعت بی­سابقه­ای پیدا کرده است. در این میان، تلویزیون در مقام یکی از پرمخاطب­ترین رسانه­ها نقش تعیین­کننده­ای در بازنمایی و نیز در برساخت این تحولات دارد. تلویزیون و به ویژه سریال­های عامه­پسند آن علاوه بر اینكه حاوی بخشی از واقعیت­های جامعه و ارزش­ها و عقاید جامعه می­باشد، خود می­تواند به عنوان شكل­دهندۀ نگرش و عقاید مخاطبان عمل کند. نگرش یك نسل، چگونگی و نحوۀ شكل­گیری نسل­ها توسط نظریه­پردازان مختلفی مورد بررسی قرار گرفته است؛ نظریه­پردازانی چون مانهایم، اینگلهارت و ترنر مبحث شكاف نسل­ها، علل و عوامل پدیدآورندۀ آن و تعارض­ها و تفاوت­های بین نسل­ها را در ابعاد گوناگون مطالعه کرده­اند. برای پرداختن به موضوع اصلی این پژوهش، یعنی اعتماد اجتماعیِ بین­نسلی، بهتر است ابتدا مفهوم شکاف بین­نسلی و سویه­ها و دلالت­های آن روشن شود.