این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق خودشناسی انسجامی قابل ویرایش با فرمت ورد doc بصورت جامع و کامل می باشد. در بخش اول (چارچوب) ادبیات نظری خودشناسی انسجامی تشریح می شود و در بخش دوم پیشینه نظری تحقیق خودشناسی انسجامی در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد. 

 

 

خودشناسی تجربه‌ای و تاملی بایکدیگر ارتباط تنگاتنگی دارند ومجموعا سازه‌ای یکپارچه، واحد ومنسجم راتشکیل می‌دهند و با گستره وسیعی ازمتغیرها به گونه‌ای مشابه همبسته اند. این سازه رامی‌توان "خودشناسی انسجامی" قلمداد نمود که ناظر به کوششی سازمان یافته برای فهم تجارب خود درخلال زمان ودرجهت دستیابی به فهم  بهتری ازخویشتن هست.

 

 

پژوهش های صورت گرفته درزمینه ی خودشناسی انسجامی (تأملی و تجربی) نشان داده اند که این خودآگاهی  تأثیر سودمندی بر عملکرد برتر آموزشگاهی (قربانی و همکاران، 2003؛ به نقل از طهماسب و همکاران، 2008)، تعهدات دینی مسلمانان (واتسون و همکاران، 2002؛ به نقل از طهماسب و همکاران، 2008)، علاقه به فلسفه در میان معلمان و دانش آموزان دبیرستان (قربانی و همکاران، 2005؛ به نقل از طهماسب و همکاران، 2008) و نتايج مثبت به‌دست‌آمده توسط هیئت رئیسه در سازمان های تجاری (قربانی و واتسون، 2004) می گذارد.