این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق رویکردهای درمانی قابل ویرایش با فرمت ورد doc بصورت جامع و کامل می باشد. در بخش اول (چارچوب) ادبیات نظری رویکردهای درمانی تشریح می شود و در بخش دوم پیشینه نظری تحقیق رویکردهای درمانی در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد.

 

 

 

رویکردهای درمانی 
1. رویکرد شناخت درمانی 
شناخت درمانی بر پایه این نظریه شناختی بنا نهاده شده، که شیوه تفکر فرد کمال گرا، تا اندازه زیادی شیوه احساس ها و رفتار وی را تعیین می کند. وقتی افراد ارزش های حیاتی خود را در معرض موقعیتی تهدید کننده می بیند، دچار پریشانی می شوند. در این هنگام، ادراک و تفسیر آنها از رویدادها بسیار انتخابی، خودبینانه و خشک است. این امر به عملکرد فعالیت شناختی طبیعی فرد آسیب می رساند و توانایی بازداشتن افکار ناهماهنگ کاهش می یابد. از سوی دیگر تمرکز، یادآوری یا استقلال فکر به ضعف می گراید.در شناخت درمانگری با تعبیر و تفسیرها و نتیجه گیری های سازش نیافته فرد کمال گرا به مثابه فرضیه‌های قابل آزمون برخورد می شود. 

 

 

راهبرد کلی شناخت درمانگری بر همکاری مراجع و درمانگر مبتنی است و هدف آن کشف تعبیرهای ناسالم بیمار و تلاش برای تغییر آنهاست. در شناخت درمانگری مراجع و درمانگر با یکدیگر مانند یک تیم عمل می کنند. در این روش بر موقعیت های فعل تأکید می شود و نقش باورها و شناخت های نادرست و سازش نیافته مورد توجه کامل قرار می گیرد. در این روش درمانی، فرد کمال طلب در صفحۀ عمل در نظر گرفته می شود که براساس تعریف محرک ها زندگی می کند و فردی است که فعالیت و تلاش هایش به طور موقت به علت اطلاعات نادرست کارآیی لازم را ندارند. راهبرد دیگر: اکتشاف هدایت شده است و هدف آن پی بردن به باورها و افکار تحریفی فرد و مرتبط ساختن آنها با تجربه هایی است که در گذشته وی رخ داده اند. در جریان درمان تلاش می شود تا نتیجه گیری ها و استنتاج های شخصی، از راه  ارزشیابی پیوستة واقعیت  آزمون شوند. هدف اولیه درمان تغییر ابزارهای پردازش اطلاعات به گونه ای«خنثی تر»است تا رخدادها به شیوه ای متعادل تر ارزیابی شوند. این تغییر به حالت بهنجار از راه بررسی منظم افکار تحریفی و غیر منطقی انجام می شود. اطلاعات صحیح شده به نظام فکری و شناختی فرد بازگردانده می شوند و بدین سان سازش شکل می گیرد.

 

 

 

 

 

 


فهرست مطالب

فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش رویکردهای درمانی

2–1-3. رویکردهای درمانی    7
2–1-3-1. رویکرد شناخت درمانی    7
2–1-3-1 -1. تغییر دادن طرحواره ناسازگار    9
2–1-3-2. رویکرد درمانی روانکاوی    11
2–1-3-3 رویکرد درمانی انسان گرا    12
2–1-3-4. رویکرد گشتالت درمانی    13
2–1-3-5.  رویکرد رفتار درمانی عقلانی عاطفی    14
2–1-3-6.  دیدگاه بلت در باره درمان کمال گرایی    14
الف) پژوهش های مرتبط با باورهای معرفت شناختی    16
ب) پژوهش های  مرتبط با باورهای معرفت شناختی و متغیرهای مربوطه.    24


پیشینه تحقیق
تحقیقات خارجی
تحقیقات داخلی

منابع و مآخذ
منابع فارسی    
منابع انگلیسی