این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق رضایت زناشویی قابل ویرایش با فرمت ورد doc بصورت جامع و کامل می باشد. در بخش اول (چارچوب) ادبیات نظری رضایت زناشویی تشریح می شود و در بخش دوم پیشینه نظری تحقیق رضایت زناشویی در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد.

 

 


رضایت زناشویی به عنوان عملکرد و رفتار مناسب زوجین بر اساس وظایف سنتی و عرفی و قانونی تعیین شده برای هر کدام از آنان در قالب قانون خانواده و خرده فرهنگ است. این کتاب درجنبه های رفتاری، شناختی وعاطفی مطرح می شود. رضایت زناشویی حالتی است که طیّ آن زن و شوهر از ازدواج با یکدیگر و با هم بودن احساس شادمانی و رضایت دارند (سینها و ماکرجی1، 1991؛ به نقل عطوفی سلمانی، 1382).  هم چنین الیس3 در 1989 بیان می کند که رضایت زناشویی احساسات عینی از خشنودی، رضایت و لذت تجربه شده توسّط زن یا شوهر است هنگامی که همه جنبه های ازدواج شان را در نظر می گیرند (سلیمانیان، 1373). مطابق با نظر هادسن (1992 ؛به نقل ثنایی، 1379) ادراک زن یا شوهر از میزان، شدت و دامنه مشکلات وجود در رابطه منعکس کننده سطح رضایت زناشویی آن هاست.

 

 

 


نتایج پژوهش اسدبیگی و سپاه منصور (1385) در زمینه رابطه میان عناصر سبک های عشق (صمیمیت، شهوت و تعهد) و رضایت زناشویی زنان نشان دهنده رابطه ی معنی دار میان عنصر صمیمیت و رضایت زناشویی بود. اگر چه همسران مایلند دیدگاه های مشابهی در مورد صمیمت و خود افشاسازی در رابطه زناشویی داشته باشند، لیکن معلوم گردیده است که میان زنان و مردان در صمیمیت و رضایت زناشویی تفاوت وجود دارد (گریف و مالرب، 2001). به عبارت دیگر تجربه صمیمیت در میان زنان و مردان متفاوت است. زنان خود افشایی در زمینه احساسات را به عنوان صمیمیت زیاد می دانند و مردان داشتن فعالیت های مشترک با همسر را نشانه ی صمیمت می دانند (مارکمن و کرافت ، 1989؛ به نقل هالفورد، 1384). نتایج پژوهش اسدبیگی و سپاه منصور (1385) در زمینه ی رابطه میان عناصر سبک های عشق (صمیمیت، شهوت و تعهّد) و رضایت زناشویی زنان نشان دهنده رابطه ی معنی دار میان عنصر صمیمیت و رضایت زناشویی بود.

 

 

 

 

 

 


فهرست مطالب

تعریف نظری رضایت زناشویی

تعریف عملیاتی رضایت زناشویی

فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش رضایت زناشویی

1 1    تعریف واژهها و مفاهیم    1
1 2    رضایت زناشویی    9
2 16 1  تعریف رضایت زناشویی    9
2 16 2  عوامل تعیین کنندهی موفقیّت ازدواج و رضایت زناشویی    10
1 3    پژوهشهای انجام شده در ارتباط با موضوع    24
2 17 1   پژوهش هاي انجام شده در كشور    24
2 17 2  پژوهش هاي خارجي    31

 

پیشینه تحقیق
تحقیقات خارجی
تحقیقات داخلی


منابع و مآخذ
منابع فارسی    
منابع انگلیسی