فرم تجديد نظر شده پرسشنامه عزت نفس کوپر اسميت 58 ماده با نمره گذاری، تفسیر، روایی و پایایی، بررسی مولفه ها و خرده مقیاس ها، 58 سوالی در قالب فایل ورد word و با فرمت docx

 

 

 

 

تفسیر و نمره گذاری پرسشنامه ي عزت نفس کوپر اسميت

پرسشنامه عزت نفس کوپر اسميت که تجديد نظر شده مقياس راجر و دايموند است، براي اندازه گيري ميزان عزت نفس نمونه هاي مورد پژوهش قبل و بعد از مداخله روان درماني مبتني بر فراشناختي، استفاده گرديد. در اين آزمون حداقل نمره اي که يک فرد مي تواند به دست آورد صفر و حداکثر آن پنجاه است. شيوه نمره گزاري پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت به صورت  صفر و يك است به اين معنا كه در برخي از سوال ها پاسخ بلي يك نمره و پاسخ خير صفر مي گيرد و باقي سوال ها به طور معكوس نمره گذاري مي شوند.افرادي که در اين آزمون بيشتر از ميانگين نمره بگيرند، داراي عزت نفس بالا و افرادي که کمتر از ميانگين نمره بياورند، داراي عزت نفس پايين محسوب مي شوند.  

 

تعداد سوالات پرسشنامه، 58 سوال ، که داري 6 زير مقياس يا عامل مي باشد که شامل: زير مقياس عمومي26 ماده، زير مقياس اجتماعي 8 ماده، زير مقياس خانوادگي 8 ماده، زير مقياس آموزشگاهي 8 ماده و زير مقياس دروغ 8 ماده، نمرات زير مقياس ها و هم چنين نمره ي كلي ،امكان مشخص كردن زمينه اي را كه در آن افراد واجد تصوير مثبتي از خود هستند ،فراهم مي سازد(كوپر اسميت،1967). 

 

 

 

 

 

روایی و پایایی پرسشنامه ي عزت نفس کوپر اسميت

اعتبار آزمون توسط محققان مختلف (اسميت، 1967)، مورد تائيد قرار گرفته است. بررسي ابراهيمي (1370)، پايايي نتايج اين پرسشنامه را در ميان دانش آموزان و دانشجويان ايراني مورد قرار داده است که ضريب پايايي آن در نمونه هاي دانش آموزي 80/0 و در نمونه هاي دانشجويي 85/0 گزارش شده است ( موسوي، 1383). ادموند سون و همكاران (2006) نيز ضريب همساني دروني    86/ . تا 90/ . را براي آزمون عزت نفس كوپر اسميت گزارش كرده اند. كوپر اسميت و ديگران (1990) ضريب باز آزمايي را بعد از پنج هفته 88/ . و بعد از سال 70/ . گزارش كرده اند .

 


بسياري از پژوهش ها، روايي يا اعتبار پرسشنامه عزت نفس کوپر اسميت را مورد تائيد قرار گرفته است. براي نمونه؛ در تحقيق بازرگان و برار پور (1390)، با استفاده از روش  وابسته به محتوا، روايي پرسشنامه کوپر اسميت را تاييد شد. همچين با استفاده  از روش ديگري از روايي يعني همگرايي ،ثابت (1375) و نايبي فرد(1382) روايي همگرايي مناسبي، بين آزمون كوپر اسميت و آزمون عزت نفس آيزنك به دست آوردند. اين ميزان در پژوهش ثابت 80/..  و در پژوهش نايبي فرد 780/  بوده است. در پژوهش حاضر به منظور سنجش پايايي آزمون عزت نفس، از دو شاخص آلفاي کرونباخ و تنصيف استفاده شده است که نتايج در جدول 3-2 آمده است. 

 

 

 

 

جدول-3-2- ضرايب پايايي پرسشنامه عزت نفس در تحقيق حاضر

       شاخص  آماري
مقياس                        ضرايب پايايي
    آلفاي کرونباخ    تنصيف
عزت نفس کلي    88/0    89/0
عزت نفس اجتماعي    67/0    73/0
عزت نفس خانوادگي    75/0    75/0

همانطوري که در جدول 3-2 مشاهده مي شود، ضريب هاي پايايي پرسشنامه عزت نفس و دو زير مقياس هاي آن، با روش آلفاي کرونباخ و تنصيف در کل نمونه هاي پژوهش مناسب مي باشد.