لازاروس و فلكمن (1984)، معتقدند هنگامي كه فرد با موقعيت هاي استرس زاي زندگي رو به رو مي شود اين پرسش را مطرح مي كند كه " آيا من در موقعيت خطر قرار دارم؟ " چنين حالتي را ارزيابي اوليه گويند. ارزيابي ثانويه هنگامي است كه فرد متوجه خطر يا استرس شده است و اين پرسش را عنوان مي دارد كه " چه كار مي توانم انجام دهم؟ ".

 

 

 

 

با گسترش تكنولوژي و شرايط گذار از جامعه سنتي به جامعه صنعتي به حجم دشواري‌ها و رنج‌هاي انسان‌ها افزوده شده است و عوارضي چون اضطراب، افسردگي، خودكشي، اعتياد، طلاق، فرار از تحصيل، احساس پوچي و... را بيشتر از گذشته شاهد هستيم. به موازات اين دشواري‌ها روانشناسان و پژوهشگران راه‌هاي ارزشمندي را در پيش چشم انسان‌هاي خواستار سلامت گشوده‌اند كه تامين كننده بهداشت رواني آنها باشد. از نظر جورج آلبي (۱۹۸۲) يكي از مولفه‌هاي اساسي بهداشت رواني مهارت‌هاي مقابله‌اي است، که در اين مطالعه به بررسي اين عامل مهم پرداخته شده است.

 

 

 

 

نمونه پیشینه تحقیق:

    خسروشاهی و هاشمی نصرت آباد( 1390) در بررسی رابطه سبک های دلبستگی،راهبرد های مقابله ای و سلامت روانی با اعتیاد به اینترنت، به این نتایج دست یافتند: اعتیاد به اینترنت با راهبردهای مقابله ای مسئله محور رابطه منفی و با راهبردهای مقابله ای هیجان محور و اجتنابی رابطه مثبت دارد،رابطه اعتیاد به اینترنت با سبک دلبستگی ایمن منفی و با سبک دلبستگی ناایمن،دوسوگرا و اجتنابی مثبت معنادار است و بین اعتیاد به اینترنت و نمره سلامت روانی پایین رابطه معنادار وجود دارد و سبک های دلبستگی،راهبردهای مقابله ای و سلامت روانی،اعتیاد به اینترنت را پیش بینی می کنند

 

 

 

 


فهرست مطالب

فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه تحقیق راهبردهای مقابله  4

مباحث نظری در باب سازه ی راهکار های  مقابله ای 5

شيوه هاي مقابله : 6
2-21 - آموزش تدابير مقابله: 9
 تنش زدايي: 9
 پس خوراند زيستي 10
 بازساخت دهي شناختي: 11
تعريف مقابله و روش های مقابله ای : 12
تدابير و منابع مقابله‌اي : 13
2-22 - انواع مقابله 14
1. مقابله‌هاي كارآمد 14
مقابله‌هاي ناكارآمد 14
2-22-1 - انواع مقابله‌هاي كارآمد 15
2-22-1-1- مقابله متمركز بر مسئله 15
2-22-2- مقابله‌هاي ناكارآمد و غيرمفيد : 18
 پرداختن به احساسات دردناك از طريق تفكر آرزومندانه: 18
2-23- پیشینه تحقیقاتی : 20
2-23-1- رابطه ی سبک های دلبستگی با تاب آوری 20
2-23-2- رابطه ی سبک های دلبستگی با شیوه های مهارت های مقابله ای 23
2-23-3-رابطه ی مهارت های مقابله ای با استرس و  تاب آوری 24
فهرست منابع و ماخذ: 29